Open brief aan haptonomen die voorop willen lopen.

Wij dromen binnen Connectas. Om van nog meer betekenis te zijn. Uit de haptotherapiekamer te komen en de wereld van organisaties in te trekken. Daar waar het gebeurt en we heel veel impact kunnen hebben. Zou het niet fantastisch zijn wanneer we onnodig leed uit organisaties (met name in de gezondheidszorg en de overheid) bannen. Wanneer we bijdragen aan beleving, betrokkenheid, succes en persoonlijk leiderschap in organisaties? We organisaties helpen balans te vinden tussen verstand en voelen, tussen de cijfers en de beleving. Leiders leren trouw te zijn aan zichzelf en zo dichter bij zichzelf en anderen te komen door sensitiever te worden. Voor hun eigen lijf, eigen gevoelens en die van anderen. Zo ontstaat meer verbinding in en tussen organisaties, komen talenten tot ontwikkeling, wakkert het verlangen om van betekenis te zijn aan. Hele organisaties worden zo betekenisvoller en richten zich op de ‘de bedoeling’. Zodat de patiënt weer een persoon wordt en geen nummer of ziektebeeld uit de DSM. Zodat de burger zich gezien en gehoord voelt en niet een nummer 3 is in de wachtrij van loket 7. Zodat een produktiemedewerker bijdraagt aan het eindprodukt en daarvoor waardering krijgt. Daar komen wij ons bed voor uit. En jij wellicht met ons, met jouw ambitie. Die impact.  En die heb je meer met elkaar en dat is onbetaalbaar. We willen graag groeien, collega’s erbij. Wellicht met jou.

Wat mag je als collega verwachten?

Connectas is je springplank. We helpen elkaar om van meer betekenis te zijn, impact te hebben op een manier waarbij je talenten zich tot ontwikkeling komen. Helpen je in je ondernemerschap, in je professionaliteit. Dagen je uit met de voeten in de klei van de samenwerking en verstand van voelen te gaan staan. Zodat je groeit en niet door het alléén te doen dus. We zijn een olievlek van pionierende en succesvolle haptonomen die elkaar steeds sterker maken. We laten elkaar nadrukkelijk níet met rust. Nemen het risico klanten te delen, elkaar professioneel en menselijk de maat te nemen en elkaar zo met een lach, een vloek en een traan magistraal te maken. Omdat we iets willen bereiken. Want ons vak is een contact sport en wij willen daarin de top zijn. Samen groeien en succesvol zijn is topsport. In het fenomeen ‘contact’ zijn we opgeleid; en dat maken we waar en we hebben zo samen goud ‘in handen’. We maken haptonomie groots door het met elkaar te vertalen naar persoonlijk leiderschap. Diensten voor organisatie en maatschappij. Wil je voorop lopen dan zit je goed, want dat kunnen wij. De tijd is er rijp voor en jij wellicht ook...

Wat vragen we?

Voldoende ervaring met haptonomie en feitelijk waarnemen van non-verbale expressie en ambitie en verlangen om van meer betekenis te zijn. Liefst met een idee, een dienst, een beeld van een doelgroep en de bereidheid om een deel van je omzet via Connectas te investeren voor de groei van je winst en groei als ondernemer.

Wat beloven we onze klanten?

Een transitie naar verstand van voelen. Een transitie waarin je verantwoording leert nemen voor je eigen gevoelens, je verstand van je gevoelens krijgt waardoor je minder tobt, twijfelt, hapert, vastloopt, en minder snel gefrustreerd blijft. Waardoor je met meer gemak meer impact hebt, minder stress ervaart, betekenisvoller bent. Je lichaam liegt nooit! Het spreekt boekdelen over wat je echt denkt, voelt en wat je beweegt. Die taal kan je leren verstaan en brengt je balans tussen wat je denkt en voelt.  Je komt dichter bij jezelf en (dus) dichter bij anderen. En dat leer je van een specialist. Iemand die jouw sector, jouw uitdaging kent, je taal spreekt, weet wat de issues zijn. Zodat de vertaling naar je professionele praktijk maximaal is.

Wat doen we?

We raken onze klanten. Letterlijk en figuurlijk. In onze coaching, advisering, training en assessments denken, voelen en doen we met ze mee. We laten ze in het hier-en-nu voelen wat hun kwaliteiten zijn. Vooral door te reflecteren op de non-verbale expressie. Daarin zijn we heel feitelijk, concreet en lichamelijk; je lichaam liegt nooit. We maken de praktijkslag naar hun werk.

We zien moeiteloos het mooie en unieke in de mensen met wie wij werken. Noem het liefde, noem het vakmanschap, tomeloze nieuwsgierigheid of mensenkennis. In die mix. In ieder geval laten we ze voelen wat hun potentie is, hun mogelijkheden zijn. We zien ze; en dat voelen ze. We laten mensen zo de schittering in hun ogen ervaren. En ook de traan van rouw of bewustzijn van wat er niet is. Reëel, feitelijk en in hier-en-nu werken we, lijfelijk en consequent maakten we anderen bewust dat hun lichaam nooit liegt. Dat is soms ongemakkelijk, confronterend, direct, maar uit een goed hart en met juiste intentie. 

Het is ons in de feedback niet te doen om verbetering, advies of normering maar louter om de diepgang, acceptatie, de herkenning en erkenning van gevoelens als stuurraketten van hun doen en laten. Met dat besef, het verstand van voelen, het ervaren van nieuwe keuzevrijheid. Dat is het waar het ons om gaat. Welk besluit je neemt is aan jezelf: sensitief leiderschap.

Wat ervaar je aan ons?

Als je ons proeft: we zijn pittig met een ronde afdronk. Als je ons ruikt: we zijn kruidig van geur. Onze lievelingskleur is paars. We voelen in de basis zacht aan maar zitten af en toe oncomfortabel. We klinken als: Johnny Lee Hooker: Healer.:

Meer weten? Bel of mail ons

 
 

 

Andre deJong